Спеціальні потреби

Карзай відвідав Арлінґтонське національне кладовище


Президент Афганістану Гамід Карзай на закінчення свого візиту до Вашингтону вшанував пам’ять американських солдатів, які загинули в боротьбі з тероризмом.

Карзай у супроводі міністра оборони США Роберта Гейтса й чільних військових осіб - голови Об’єднаного комітету начальників штабів США, адмірала Майкла Маллена та командувача силами США і НАТО в Афганістані, генерала Стенлі Маккрістала - відвідали Арліґтонське національне кладовище, де поховані солдати вбиті в Афганістані та Іраку.

Афганський лідер повільно пройшов через цвинтарну дільницю №60, яку називають «найсумнішою землею в Америці», де поховані воїни Другої світової, Корейської та В’єтнамської воєн.

На Аргіґтонському кладовищі поховано щонайменше 140 американських військовослужбовців, які загинули в Афганістані.

У вівторок президент Карзай відвідав поранених американських солдатів і висловив в їх присутності вдячність за підтримку США в Афганістані, зокрема у боротьбі з талібськими повстанцями.

Візит президента Карзая до Вашингтону мав на меті послабити напружені відносини Сполучених Штатів з Афганістаном.

Під час зустрічі з Гамідом Карзаєм у Білому домі, Барак Обама сказав, що напруження у відносинах між обома державами були «перебільшені» і підтвердив подальші зобов’язання США відносно підтримки безпеки і стабільності в Афганістані.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG