Спеціальні потреби

Президент Обама високо оцінив політичний компроміс в Іраку


Президент Обама високо оцінив політичний компроміс в Іраку
Президент Обама високо оцінив політичний компроміс в Іраку

Президент Обама заявив, що новий коаліційний уряд Іраку буде представницьким, і таким, що включає осіб різних партій, та що він віддзеркалюватиме волю іракського народу. Обама сказав репортерам під час перебування в Сеулі, що угода про поділ владою, досягнута цього тижня, це великий крок в історії модерного Іраку.

Президент додав, що іракці продемонстрували свою рішучість об’єднати країну і будувати її майбутнє, які є сильнішими від тих, хто хоче, щоб Ірак поглинула міжконфесійна війна і терор.

Після восьмимісячного періоду без виходу з тупика, у середу іракські лідери погодились на розв’язку, згідно з якою дотеперішній прем’єр-міністр Нурі аль-Малікі залишиться на посаді протягом наступних чотирьох років.

Відповідно до угоди, підтримувана сунітами коаліція Іракія отримує посаду спікера парламенту, а курдський лідер Джалал Талабані залишається президентом країни.

Однак угода натрапила на першу перешкоду, коли в четвер приблизно дві третини законодавців Іракії вийшли із зали парламенту, кажучи, що не виконано їхніх вимог.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG